Hold 2 kom tilbage på vindersporet
Efter en lidt ustabil periode pointmæssigt for Hold 2, så skulle man fredag aften indlede en weekend med UNICEF dag og byfest med at spille et lokalderby mod Kværkeby IF. Opgørne mellem Benløse IF og Kværkeby IF er nogle af de mere traditionsrige og prestigefyldte på Midtsjælland, så der stod udover tre vigtige point også håneretten på spil. For kværkeby var det ved at være sidste udkald, hvis sæsonen ikke skal ende med en nedrykning og for Benløse handlede det først og fremmest om at få leveret en god præstation, men også om at få tre point som ville gøre at man hang på i den sjove ende. På papiret var Benløse kæmpe favoritter, da gæsterne inden opgøret endnu ikke havde fået et point i sæsonen. Der var dog det specielle ved opgøret at Kværkebys første hold havde fået aflyst deres kamp for anden uge i træk. Dermed havde gæsterne muligheden for at stille med klubbens 11 stærkeste og som man havde proklameret i optakten, så var det de 11 med den bedste dagsform der tog turen ad Jordmodervej til Benløse.

Dette var man dog forberedt på hos hjemmeholdet og man forventede derfor en meget lige kamp. De to seneste møder, som stammer fra Serie 4 i sidste sæson var meget jævnbyrdige og endte med hhv. 1-0 sejr til Kværkeby og 2-2 i Benløse. I Benløse var man derfor også forberedt på at Kværkeby godt kan lide at bygge op med en meget bevægelig midtbane, som er gode til at skubbe frem, så de ofte ligger med fire bevægelige spillere på toppen. Omvendt så var man også opmærksom på at så ville det efterlade noget plads i bagrummet som BIF kunne udnytte i omstillinger. Benløse havde meget fokus på at starte godt og få en god opvarmning. I sidse uge virkede holdet ikke klar allerede under opvarmningen. Men denne fredag var der en helt anden tænding på de unge drenge. Spillet flød under opvarmningen og spillerne virkede meget fokuserede da de gik ind på en lækker Bane 2, men også en meget varm Bane 2.

Selvom at man havde snakket om det inden, så tog det Benløse lidt tid at finde ud af hvordan man skulle lukke ned for gæsternes lidt atypiske spilletstil. Kværkeby var meget på bolden i kampens indledning, dog uden at skabe en eneste chance. Men efterhånden som halvlegen skred frem fik Benløse mere styr på hvorvidt man skulle falde med tilbage og skubbe op. Benløses centrale midtbane begyndte midtvejs for alvor at træde i karakter, hvilket betød at Benløse kom mere på bolden. Det var dog fortsat gæsterne der havde bolden hovedparten af bolden. Men de havde meget svært ved at skabe chancer og de havde vel reelt ikke en eneste chance i de første 45 minutter. Jakob Lund Thomsen var god til at lukke ned for gæsternes midterforsvar, som skulle sætte spillet for Kværkeby. I stedet for lod man backerne have bolden, hvilket ikke førte til så meget andet end nogle farlige boldtab. Kampens første og største chance tilfaldt da også Benløse. Noget der efterhånden er blevet et varemærke for Hold 2, dødbolde, var tæt på at give en åbningsscoring. Et godt slået hjørnespark endte hos Frank Schelde-Aaslev, men hovedstødet gik lige over mål. Gæsternes bedste bud på en scoring i første halvleg kom efter et sløjt spark midt på banehalvdelen, som ikke gav Thomas Kjær udfordringer. Selvom at Kværkeby var mest på bolden, så virkede Benløse konsekvent mere farlige, når de havde bolden. Derfor var det måske heller ikke helt ulogisk at hvis der skulle komme en scoring, så skulle den tilfalde BIF. Asger Kruhøffer modtog bolden i venstre side efter lidt over en halv times spil. Her kiggede han op og slog en bold lige indover gæsternes midterforsvar, som endte hos Jakob Lund Thomsen på kanten af det lille felt. Her mistede hans markeringsspiller balancen, også kunne Jakob Thomsen vende rundt og banke bolden ind i kassen til 1-0. Dermed fik Benløse den første vigtige scoring. En scoring der virkede ekstra vigtig da det ellers havde været en chancefattig halvleg. Blot 3 minutter senere fik Benløse endnu en chance, og denne gang var det spillets største. Jakob Lund Thomsen fik fat i en returbold efter en dødbold helt nede på baglinjen i venstre side af feltet. Her valgte en Kværkebyspiller noget uforståeligt at gå ned med fuld risiko i en glidende tackling, som han mistimede og klart straffespark. Dette tog Jesper Revsbech sig af, men desværre var sparket ikke specielt godt. Målmanden kunne derfor redde, men heldigvis var Jesper selv vågn på returen og sparkede denne flot ind til 2-0. De to hurtige scoringer efter hinanden tog lidt af gassen af ballonen os gæsterne og Benløse var det mest dominerende hold hen mod pausen.

I pausen var der egentlig stor tilfredshed. Det handlede om at forsætte og være indstillet på at det blev en lang anden halvleg i varmen, hvor der skulle arbejdes stenhårdt for de tre point. Nu havde man resultatet og det galt derfor om fortsat at stå godt på banen. Man havde en stærk bænk, så der var ingen grund til at spille på 90%.

Fra anden halvleges start forsøgte gæsterne at overrumble Benløse med et meget aggressivt pres på opgiversparket. Dette gav dog bagslag for gæsterne. Benløse var vågne og havde luret hvad der skulle ske. Så i stedet for at spille bolden bagud, så kiggede man frem og fandt Nicolai Dahl, som kombinerede med Asger Kruhøffer inden bolden endte hos Jakob Lund Thomsen, som sparkede bolden ind til 3-0 inden at sekundviseret havde nået en omgang rundt i anden halvleg. Dermed burde kampen være lukket. Det var som om at Benløse slap foden lidt fra pedalen, samtidig med at Kværkeby hev en fin vilje frem og fornemmede at man med en scoring ikke nødvendigvis var ude af opgøret. De første 10-15 minutter af anden halvleg kom Kværkeby også frem til nogle store chancer for første gang i opgøret. Men ofte kom der en Benløse spiller på tværs og fik blokeret eller tacklet, ellers så var Thomas Kjær på plads.Thomas Kjr havde også en rigtig flot redning, da gæsterne fik et frispark midt for mål. Dette blev sparede flot udenom muren. Men den unge Thomas Kjær når ud til stolpen og ikke bare redder, men griber også frisparket ud. Med en halv time igen måtte han dog give fortabt. Kværkeby fik presset BIF tilbage og selvom at Matias Jacobsen herorisk fik blokeret første spark, så sprang returen hen til en grøn mand, som bankede en reducering ind. Hvis folk på stadion begyndte at snakke om comeback og gummiben, så holdt den snak ikke længe før end at den måtte forstumme. For blot to minutter efter reduceringen fumlede gæsterne foran eget felt og Asger Kruhøffer var over bolden. Her tog han et træk mod mål inden han på kanten af feltet sparkede bolden over i det lange hjørne til 4-1. Herfra var det mest af alt autopilot for BIF, som kunne fejre den første sejr i fire kampe.

Holdet har egentlig spillet godt de foregående kampe, men man har ikke formået at få sejre med. Sejren var derfor ekstra god denne fredag, og det gjorde ikke glæden mindre af at det dels var et lokalopgør foran vores mange tilskuere, og dels var et noget forstærket Kværkebymandskab af spillere fra toppen af Serie 4. Selvom at oprykning bliver svært i denne sæson, på trods af en midlertidig første plads, så gør det egentlig ikke så meget, hvis holdet skal tage endnu en tjørn i Serie 5. Det er et meget ungt hold med meget potentiale i. Dette er bedst illustreret i at BIF i dag spiller med fire spillere på 16 år og en på 17, hvilket vel at mærke er målmand Thomas Kjær på banen samtidig. Man kan ikke andet end at blive imponeret af de unge drenge, som er kommet op som seniorer. De arbejder knaldhårdt til træning og kamp for at blive bedre, de er ærgerrige og har en fantastisk vindermentalitet. I dag spiller en meget talentfuld målmand på 17 år i Thomas Kjær en god kamp. Derudover har Lukas Thomsen for længst bidt sig fast på holdet som en nøglespiller, ligesom at Andreas Sørensen ser ud til at få et lille gennembrud i år, hvor han altid levere en 100% indsats. Derudover så har Oliver Holm, som hidtil har været målmand indtil februar måned, hvor han valgte at smide handskerne for at spille i marken været med omkring holdet før. I sidste uge fik han et indhop, der var så godt at han spillede sig direkte ind i startformationen i dag, hvor han leverede en præstation der fortjent gjorde ham til kampens spiller. Endelig var den sidste young gun der var med fredag aften Mads Frausing, som er en teknisk stærk spiller med et godt blik for spillet. Han gik ligeledes en og leverede en god præstation og arbejde i holdets tjeneste. Derudover er der flere andre unge spillere der står på spring. Det er en fornøjelse at følge udviklingen ikke bare på de unge drenge, men på hele holdet der har udviklet en stærk vindermentalitet i år. Selvom at der har været udfald både på resultatsiden og den spillemæssige side, så ser fremtiden rigtig spændene ud for BIF, da hovedparten af de resterende spillere også er unge i starten af 20'erne, Vi har ligeledes nogle rigtig spændende ungdomsårgange på vej, som forhåbentlig bliver en del af fremtiden BIF.
Men sejren og de tre point kan spillerne nyde en lang weekend, som bl.a. byder på et par spændende BIF kampe og en stor UNICEF dag lørdag. Næste gang holdet skal i aktion er fredag i næste uge, hvor Faxe BK venter på udebane. Endelig skal der lyde en stor tak til de rigtig mange mennesker der havde fundet vej til Bane 2 for at støtte BIF og til den pæne kolloni af mennesker på modsatte side der var kommet for at større gæsterne.