CA: Nedrykning uden betydning for bestyrelsens engagement
 
Lørdag d. 18. juni afsluttede BIFs seniorspillere forårets fodboldsæson. En sæson der på mange måder forløb godt, men som desværre også endte med en nedrykring til Serie 3 for Hold 1. Resultatmæssigt opnåede klubben ikke sine målsætninger, hvilket ærgrer seniorkoordinator Carsten Andersen: "En nedrykning er bestemt en skuffelse, men vi må erkende at vi ikke har præsteret godt nok. Kampene i Serie 2 har været tætte og med undtagelse af et klart nederlag i Gørslev har vi spillet lige op med alle modstandere. Vi har givet for mange lette mål væk og har ikke formået at forsvare eller udbygge de føringspositioner vi ofte har bragt os i."

Det blev altså til tre sæsoner i Serie 2 i denne omgang for BIF efter oprykningen i 2014. På de to år der er gået er gennemsnitsalderen på holdet dog faldet dramatisk. Ældre rutinerede spillere har droslet ned, mens mange nye unge spillere har etableret sig på holdet. "Der er et stort potentiale i holdet og derfor havde vi håbet, at vi kunne opretholde vores position i Serie 2. Men når det nu skulle være sådan, så vil vi bruge den kommende sæson på at arbejde hen imod et andet spillemæssigt udtryk. Vi vil gerne være mere boldbesiddende og føle større kontrol over tempoet i kampene. Vi har spillere der er dygtige til at spille på omstillinger, men vi skal have modet til at holde fast i bolden", forklarer Carsten Andersen.

I den kommende sæson overtager Mogens Goldbæk træneransvaret. Med sig på sidelinien vil han blive assisteret af Søren Mikkelsen, som i mange år har været en fast del af Hold 1, men som nu drosler ned for sin spillemæssige rolle i BIF. Det betyder at Leif Jensen forlader BIF efter to år i klubben. "Vi vil gerne takke Leif for hans altid dedikerede arbejde som træner. Leif har en stor aktie i at vi som klub i dag står med et ungt og talentfuldt hold. Vi fik ikke indfriet holdets potentiale sammen, men vi har fået forynget holdet, forbedret træningssetuppet og træningskulturen. Det satser vi på at høste frugterne af i den kommende sæson, hvor bestyrelsen vil fortsætte sit arbejde for at skabe et attraktivt BIF", siger Carsten Andersen. Den nye sæson i Serie 3 kan i øvrigt blive ekstra interessant såfremt BIF bliver placeret i en pulje med mange af de øvrige lokale hold. Både VHG, Ringsted IF, Kværkeby IF, Sorø Freja, Borup IF, Suså IF, Lynge Broby IF og Bjæverskov IF har mandskaber i Serie 3 efter sommerpausen og om få dage vil DBU Sjælland afsløre hvor mange af disse hold der skal op imod hinanden.

På Hold 2 og Hold 3 har der været meget positive tendenser i den forgangne sæson. Der har været en god og stabil tilgang af spillere, så trænerne har i de fleste tilfælde haft rigeligt med muligheder for at sammensætte mandskaberne. Vel at mærke på trods af et uhørt stort antal ukampdygtige spillere. Hold 2 har også været igennem et mindre generationsskifte og i foråret har en række spillere, der egentlig slet ikke har alderen til seniorfodbold, etableret sig på holdet. Undervejs lugtede det lidt af en topplacering, men der blev smidt for mange point væk i sidste halvdel af sæsonen, og så rakte det kun til en 5. plads i Serie 5. På Hold 3 har sæsonen været mere end godkendt og eneste alvorlige skuffelse undervejs var, at holdet måtte melde afbud til en enkelt kamp, hvor der ganske enkelt var for mange ukampdygtige og fraværende spillere.

Bestyrelsen og trænerteamet er allerede i fuld gang med planlægningen af den kommende sæson. Træningsstart torsdag d. 21. juli ligger allerede fast ligesom et par træningskampe er aftalt. Følg med her på siden hvor vi løbende vil orientere om planerne.

Den forløbne sæson har også budt på en række nye tiltag, som bestyrelsen har store forventninger til fremadrettet. Klubbens integrationsprojekt har kørt godt henover hele forårssæsonen og da projektet har modtaget økonomisk støtte fortsætter det med uformindsket styrke i den nye sæson. Enkelte af de eritreanske fodboldspillere har spillet adskillige kampe for BIF i foråret og flere andre banker på for at få chancen. Spillerne udviser stor glæde over at spille fodbold i klubben og for BIF giver deres tilstedeværelse en god bredde, som både Hold 2 og Hold 3 allerede har nydt godt af. Et andet projekt der fortsætter i den nye sæson er BIF Fodboldakademi, som faktisk får dobbelt størrelse, da det til efteråret vil bestå af både et U15- og et U16-hold. Målet er at fastholde de unge spillere i BIF og indtil videre ser det ud til at indsatsen har båret frugt.

Endelig har sæsonen budt på nye tiltag i form af events, som i større eller mindre grad har været med til at gøre det hele lidt sjovere at være en del af BIF. I bestyrelsen tror vi på at det har en positiv effekt på lysten til at være en del af klubben. At skabe en god stemning i forbindelse med klubbens hjemmekampe ligger os meget på sinde og vi prøver at forny os løbende og være synlige omkring de ting vi foretager os. I de kommende uger har alle brug for en tiltrængt sommerferie, men vi ser allerede frem til den nye sæson der venter lige om hjørnet.

Rigtig god sommer til alle!
 
 

kalender

I kalenderen kan hele oversigten over kommende arrangementer ses. Gå til siden