Hold 2: Sikker sejr over Sierslev FC
af Jakob Lund Thomsen

Hold 2 skulle lørdag eftermiddag en tur til Sierslev, hvor den lokale klub med tidligere BIF-træner Vagn Hansen i spidsen var værter i dagens Serie 5 kamp. BIF kunne ikke sige sig fri fra favoritværdigheden i kraft af holdets tre sejre i de seneste fire kampe, men i de mange tidligere opgør imellem de to klubber har Sierslev altid været svære at knække. De viste sig da også endnu engang at være et robust hold med stor løbevilje og mod til at gå ind i nærkampene. Spillemæssigt var BIF dog et klart bedre hold.

BIF lagde ud med medvind og højt pres fra kampens start. Det gav enkelte gode tilbud, men der skulle en dødbold til at bringe holdet foran. Hold 2 har brugt meget energi på at træne hjørnespark i denne sæson og scorede i den foregående hjemmekamp hele tre gange efter de nøje indgåede aftaler. Denne gang blev målet scoret ved forreste stolpe på en dropbold slået af Emil Aske Hansen præcist ind i panden på Jakob Lund Thomsen, som fra kort afstand let kunne score. BIF fortsatte presspillet og efter 25 minutter resulterede dette i en kæmpemæssig brøler af Sierslevs forsvarsspiller, som fik givet en aflevering tilbage til målmanden alt for lidt fart. Jakob Lund Thomsen var over bolden og løftede bolden over en lidt tøvende målmand og i kassen til 2-0. Kort før pausen blev Asger Kruhøffer sendt afsted i en friløber og kantspilleren sparkede bolden sikkert i kassen til pausestillingen 3-0.

I pausen var der fokus på at holde dampen oppe selvom sejren føltes sikker. Det lykkedes ikke helt, men der var dog enkelte gode opspil, som førte til store BIF-chancer. På en af disse hamrede Andreas Mortensen bolden sikkert i kassen til 4-0. Værterne havde lidt mere at byde på efter pausen, hvor de brugte den kraftige medvind på slå mange lange bold frem mod deres forreste folk i håb om en tilfældighed. Det lykkedes en enkelt gang for dem at vinde bolden højt oppe på banen og her sparkede Sierslev-angriberen bolden flot og resolut ind til 4-1. I kampens slutfase var der nærmest åbent hus i gæsternes forsvar. BIF havde en lang række omstillingsmuligheder, der burde have ført til scoringer. Men koncentrationen svigtede og derfor blev det ved 4-1 til BIF.

Efter fem kampe har BIF nu opnået 12 point, hvilket er godkendt og placerer Hold 2 på en foreløbig 1. plads i rækken inden søndagens kampe er spillet. Det er åbenlyst positivt at der i denne sæson har været en stabil stamme af spillere på holdet og nye spillere har derfor forholdsvist let ved at falde ind på holdet. Det betyder meget at der - også på et reservehold - er nogle faste holdepunkter og aftaler. Opløftende var det også, at det i dagens kamp lykkedes at give alle 14 spillere mindst en halvleg og at der var fuld spilletid til Emil Aske Hansen og Mads Askov Hansen, som i de forrige spillerunder har været med på Hold 1 uden at få ret meget spilletid.

Hold 2 spiller sin næste kamp på fredag d. 13. maj kl. 19 på hjemmebane mod Borup IF.