Hold 2 kommer perfekt fra start
af Thomas Larsen

Sidste år var skuffelsen stor hos alle, da det blev en kendsgerning at Hold 2 måtte en tur ned i Serie 5 igen, efter tre sæsoner i Serie 4. Den skuffelse er dog for længst gemt langt væk og man ser nu stedet for fremmad. Truppen er blevet markant yngre og i stedet for en ærgerlig nedrykning, så har man nu muligheden for at lave en ny start med det unge mandskab. Derfor er det måske heller ikke helt dumt, at man får lov til at spille truppen sammen i Serie 5 fremfor Serie 4. Flere af spillerne fik allerede nået hår på brystet sidste år, så man nu er klar til at tage næste skridt i udviklingen. Det er et erklæret mål for klubben at holdet skal spille med helt i toppen af Serie 5 i år.

Holdet har haft en rigtig god opstart, hvor man er i rigtig fin form. Men man er altid spændt når man går ind til en premierekamp, for at se hvor man reelt var. Resultaterne har været lidt blandet i opstarten, men man har også mødt nogle rigtig gode hold. Bl.a. Haslevs Serie 4 mandskab, som for to år siden lå i pulje med Hold 1 i Serie 2 og med et mål om at rykke op i Serie 3. På denne tid af året, så er det ofte nogle baner der giver spillerne lidt ekstra udfordringer og i de første 2-3 kampe er det ofte det hold, som laver færrest fejl, som vinder opgørene. Banen i Rishøj skal dog have stor ros, det var en fin bane til en premierekamp.

Benløse mandskabet virkede til at være klar efter en meget koncentreret opvarmning var holdet klar til at tage hul på den nye tilværelse i Serie 5. Der var da heller ikke spillet længe af opgøret, før end at BIF viste sig som det bedste mandskab. Banens beskaffenhed bekom klart Benløse bedst. Man spillede sikkert på den første tredjedel af banen, men når man først kom op på midten, så kom det meget småspil som man laver til træning spillerne til gode. Til tider levrede de røde rigtig gode kombinationer og burde også være kommet foran efter fem minutter, da Andreas Mortensen blev sendt i dybden. Desværre fik han afsluttet i sidenettet. Efter en lige indledning, så begyndte Benløse hurtigt at sætte sig på opgøret og man havde tilløb til flere chancer, uden at man fik et slutprodukt på. Men det var tydeligt at Benløse var i klart bedre form, mens Rishøj var mere afhængige af at enkelte spillere leverede noget ekstraordinært. Men så længe at den stod 0-0 på tavlen, så skulle der heller ikke mere end en enkelt blottelse til for at hjemmeholdet kunne komme til en chance.

Dødbolde har været et fokuspunkt i opstarten for BIF og man var rigtig farlige på de hjørne og frispark, som man fik til spillet sig. Det var da også på en dødbold at BIF fik den første scoring på. Jesper Revsbech slog en af sine mange gode dødbolde ind i feltet. Her kom gæsternes målmand dog helt på mellemhånd og tabte kuglen bag sig, hvor en af hjemmeholdets spillere sendte den i eget net. Den scoring gav Benløse vinger og hvor man i efteråret smed otte føringer efter at have scoret første mål, så var spillerne i dag aggerige og ville have mere. Rishøj begyndte at hænge mere og mere efter og man havde en fornemmelse af at en 2-0 scoring ville lukke opgøret tidligt. Den største chance for dette kom i det 45. minut, hvor Asger Kruhøffer slap alene igennem. Men i stedet for at lægge bolden stille i nettet bragede han den over kassen.

Men Benløse kunne gå til pausen med 0-1 og god kontrol. Derfor var det også vigtigt at man ikke mentalt troede at sejren var hjemme, men fortsatte med at holde den defensive organisation. Den plan holdt dog ikke længe, da Benløse efter få minutter mistede bolden lidt unødvendigt højt oppe på banen. I returløbet rev Lukas Thomsen modstanderen ned og modtog fortjent et gult kort fra kampens fremragende dommer. Det gav kortvarigt lidt uro, da man skulle til at rokere om. Om det skyldes omrokeringerne skal være usagt, men kort efter udvisningen havnede en bold fem meter ude for Benløses felt og der var ingen der gik op i manden. Rishøj angriberen valgte resolut at give den en yderside, som strøg op i hjørnet. Et utroligt smukt mål fra Rishøj, som han næppe laver mange flere af i sin karriere. Ikke desto mindre var det nu pludselig 1-1 og man kunne frygte for Benløses mentale tilstand. Men heldigvis reagerede spillerne fortrinligt. Det tog lige et par minutter at ryste scoringen af sig, som også gav Rishøj mod på tingene. Men efter en dødbold i venstre side til Benløse holdte man godt fast i kuglen og bevarede presset, hvor man fik flyttet bolden over i højre side, hvor Asger Kruhøffer lavede et smart træk inden at han sendte den i mål. Benløse var nu igen i front og det skulle blive endnu bedre. Få minutter efter kom Jakob Lund Thomsen igennem i venstre siden, hvor både Andreas Mortensen og Asger Kruhøffer helt efter bogen tog et par aggressive løb for at komme i feltet. Jakob valgte den sidste mulighed og spillede på tværs til Asger Kruhøffer, som nemt kunne sende bolden i mål til 1-3. Flot arbejde af BIF, som i de ti minutters undertal gik fra at få en udligning i mod sig og til at være oppe med to. Herefter var kampen afgjort og det var kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Den burde nok også have været væsentlig større. Så hvis man skal sende et kritikpunkt afsted, så er det den manglende skarphed. I forhold til de tre point betyder det ikke noget, men i og med at der blot er tale om en halvsæson, så er det målscoren som er tiebreaker når sæsonen er slut ved pointlighed.

Men Benløse vandt fuldt fortjent med 1-3 og det var dejligt at se den koncentrerede indsats lige fra opvarmning og til sidste slutfløjt. Flot indsats af Hold 2, som nu skal bygge videre på denne præstation.

Slutteligt skal der lyde en stor tak til den pæne koloni af Benløse folk, som havde taget turen til Rishøj for at støtte mandskabet.