Hold 2 vinder overbevisende
Sidste lørdag skulle Hold 2 havde mødt FC Storebælt i en testkamp, denne blev desværre aflyst, da gæsterne ikke kunne stille hold. Det blev i stedet for til en improviserede træningskamp fredag aften mod Kalundborg FC. Et opgør, hvor man stillede med et blandet mandskab og fortjent tabte 2-4. Denne lørdag skulle man så møde Svogerslev, der ligesom Hold 2 skal spille den kommende sæson i Serie 5.

Fokuspunktet forud for opgøret for Hold 2 var at få styr på defensiven og organisationen også spille med god tålmodighed. Den offensive del af spillet var der ikke så meget fokus på. Der bliver brugt meget tid på dette hver uge på træningsbanerne og her viser spillerne at de mestre dette. Så man gik ud til opgøret med tro på, at stod man rigtigt på banen, så skulle den offensive del nok komme af sig selv. Med kampstart kl.14:15 kom regnen med perfekt timeing kl.14:00 og fortsatte hele kampen igennem.

Vejret så dog ikke ud til at genere Benløse spillerne, som satte sig tungt på opgøret fra start af. Gæsterne fra Svogerslev stod meget dybt på banen, og var tydligt mest interesseret i at komme af sted i omstillingerne. Det gav derfor Benløse masser af tid på bolden, som man i store dele kampen forvaltede rigtig godt. Benløse spillede med stor ro på bolden og i perioder fik man spillet til at køre rigtig flot med få berøringer. At man så ofte manglede den sidste afgørende aflevering er mindre betydende her i opstarten, det er der tid nok til at få rettet ind. Men det var betryggende at se det udtryk som Benløse kom ud til opgøret med. Det eneste man ønskede var at man fik skiftede side lidt oftere.

Det var derfor også helt logisk at det var BIF der kom først på tavlen. Alexander Beyene modtog en bold i fødderne og var pludselig alene igennem med målmanden. Her fik også sat målmanden på halen, men han formåede alligevel at halvklare forsøget. Heldigvis var Andreas Mortensen fulgt med og på grænsen til offside i afslutningsøjeblikket var han vågent over returen og satte bolden ind i det tomme mål. Som nævnt lå Svogerslev primært og lurede på at komme af sted i omstillingerne. Disse omstillinger kom der da også et par stykker af i starten, hvor Benløse lige skulle finde sig selv til rette i det offensive i forhold til at bygge spillet op. Gæsterne burde da også være kommet på tavlen et par gange på netop omstillinger. Men Lasse Sørensen viste høj klasse i målet og afværgede hvad der kom.

Men Lasse Sørensen nøjes ikke med at vise sig frem i den defensive del af spillet. Da uret rundede den halve time greb Lasse en hjørnesparks bold og var meget vågen. Med et millimeter præcist udspark sendte han Andreas Mortensen af sted igen, hvor han vandt duellen med midterforsvaren og kom dermed alene igennem. Her rundede han let målmanden og sendte igen bolden ind i et tomt mål til 2-0. Herefter gik begge arkitekter bag målet ud. Andreas trængte til en lille pause og Lasse Sørensen gik efter planen ud. Det var aftalt at alle tre målmænd denne lørdag fik hver en times spilletid. Dermed var det Thomas Kjær, som skulle forsvare nullet den sidste time.

Der gik dog ikke længe før end at Thomas Kjær måtte pille bolden ud af nettet. En Svogerslev spiller fik lov til at drible hele vejen ned til feltet uden at blive tacklet. Det blev han så i skudøjeblikket, så bolden gik i en bue over i det lange hjørne.

I Pausen fik man justeret lidt på spillet, således at man forsøgte at få nogle flere sideskift med. Det var tydeligt at gæsterne allerede i pausen var ved at være trætte. De havde heller ikke været meget i boldbesiddelse. De sidste 45 minutter var meget på autopilot for Benløse, som var i fuldkontrol og lod gæsterne løbe efter bolden. På trods af mange udskiftninger og forsøg med spillere på nye pladser for Benløse, så formåde man alligevel at holde et meget godt flow i spillet. Inden slutfløjtet nåede Andreas Mortensen dog at få sit hattrick, da han flot sparkede bolden i nettet. Dette var dog ikke helt nok for den lille Mortensen, der også havde næstsidste fod på kampens sidste mål. Det sidste mål blev sat ind af Asger Kruhøffer, som tog et par træk ind i feltet og sparkede den flot ind i det lange hjørne med venstrebenet.

Dermed vandt Benløse en flot sejr, hvor man udover at være i fuld kontrol også beviste at man kan spille flot fodbold. Men det var også en vigtig sejr for moralen og selvforståelsen efter et par år, hvor der i perioder har været langt mellem sejrene. Kampen gav i øvrigt også debut til Merhawi Araya, som arbjede fint i front i anden halvleg.

Næste gang at Hold 2 skal i kamp er på lørdag, hvor man tager en smut til Sorø for at møde Sorø Freja.